onsdag 9 november 2011

Månadsblad november

Nu har vi kommit in i rutinerna och barnen är trygga med oss i personalen och med varandra. Vi lägger fortfarande fokus på lek eftersom det ger tillfälle till samspel mellan barnen. Det är även viktigt för små barn att upptäcka och uppleva med sina sinnen. Det försöker vi ge dem möjlighet till på olika sätt. Vi har exempelvis fått en overhead som ger möjlighet till upplevelser av ljus och skugga.

Vi försöker gå ut varje förmiddag. Eftersom hösten är här och det är kyligare ute vill vi be er föräldrar att se till att barnen har varma kläder som passar för utevistelse. (Tänk även på vantar och skor)

Två gånger i veckan försöker vi gå till skogen, måndagar och torsdagar. Barnen är indelade i tre grupper. Två grupper går till skogen och en grupp stannar kvar på förskolan. Barnen som stannar går antingen ut på gården, leker inne eller gör en planerad aktivitet tillsammans med en personal. Grupperna turas om att gå till skogen. 

Nu är vi 20 barn här på Nyckelpigan och vi hälsar Amanda med familj välkomna hit till oss!

Vi vill påminna om att bloggen är igång. Gå gärna in och titta! Tanken är att den ska uppdateras ca en gång i veckan. www.nyckelpigansfsk.blogspot.com

På Luciadagen, den 13/12 kl 15.30 är barnen med familjer välkomna hit. Vi kommer att sitta ner och sjunga tillsammans med barnen och äta pepparkakor. Barnen får gärna vara utklädda om de vill. Välkomna!

Lönnen är öppen under jul och mellandagarna. Glöm inte att meddela om schemaändringar.

Vaccination!! För er som vaccinerat era barn mot hepatit-B erbjuds nu tredje sprutan 12-13 januari kl 8-16.

Återigen – kom ihåg att sätta namn på era saker, kläder, nappar och gosedjur. Då hittar sakerna lättare hem!

Hälsningar Linnea, Hanna och Sofie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar